FCM Online; Altijd zekerheid

Registreren

Maak eenvoudig uw eigen account aan

Gratis!

Abonneren op FCM Online is gratis

Inloggen

Na registratie kunt u direct aan de slag!

Wat is FCM Online?

Alle verpakkingen, gebruiksvoorwerpen en machineonderdelen die in contact komen met levensmiddelen moeten voldoen aan strenge wettelijke eisen om de voedselveiligheid te waarborgen. Als u gebruik maakt van deze 'voedselcontactmaterialen', dan bent u verplicht om verklaringen van leveranciers te kunnen overleggen wanneer de NVWA hiernaar vraagt. Ook bij een audit in het kader van GFSI erkende voedselveiligheids- en kwaliteitszorgsystemen (bijvoorbeeld voor BRC, FSSC en IFS) is borging van de veiligheid van voedselcontactmaterialen een essentieel onderdeel. Zakelijke klanten kunnen hiernaar vragen.

FCM Online staat voor Food Contact Materials en biedt u een actueel en volledig overzicht van al uw voedselcontactmaterialen en bijbehorende verklaringen van uw leverancier(s). Dat kan 24/7 en overal ter wereld bereikbaar. U hoeft dus geen eigen administratie bij te houden of informatie via de mail uit te wisselen. En u bent altijd verzekerd van correcte informatie. Bovendien is de applicatie geoptimaliseerd voor gebruik op tablets waardoor u zelfs in het magazijn direct toegang heeft. FCM Online is een initiatief van FOODBASE Wageningen.

FCM +Module: zoeken op specificaties
Bent u op zoek naar de juiste verpakkingen of materialen voor uw producten of proces? Zoek met de FCM +Module op bepaalde specificaties. Met FCM Online weet u precies voor welke levensmiddelen en onder welke omstandigheden de leverancier de veiligheid van uw artikel garandeert. Met de FCM +Module kunt u de verklaringen bovendien meteen downloaden en lokaal opslaan.

Voor wie is het?

Verwerkt of verkoopt u voedingsmiddelen? En komen uw producten in aanraking met verpakkingen of andere gebruiksvoorwerpen? Dan moet u aan wettelijke eisen voldoen en is FCM Online onmisbaar voor u. FCM Online maakt geen onderscheid in bedrijfsgrootte. Dus of u nu een kleine, middelgrote of grote onderneming hebt, FCM Online biedt u alle zekerheid!

Hoe werkt het?

FCM Online werkt simpel en snel. Na registratie kunt u direct inloggen. Dit neemt slechts een paar minuten van uw tijd in beslag. Met behulp van een artikelnummer of tekstuele zoekopdracht kunt u heel gericht de benodigde verklaring vinden. Via de applicatie vraagt u uw leverancier vervolgens rechtstreeks toestemming om de verklaring in te zien.

Per verklaring vindt u alle informatie die u nodig heeft. Bijvoorbeeld productspecificaties, toepassingen, certificaten en informatie over relevante stoffen en onderzoeken. Neemt u de FCM +Module af? Met 1 klik op de knop downloadt u de complete verklaring en kunt u deze delen met uw afnemers, auditors of de NVWA. Bovendien kunt u dan makkelijk verklaringen doorzoeken op specificaties.

Kortom:
  • Volledig overzicht van al uw voedselcontactmaterialen en bijbehorende verklaringen
  • 24/7 en overal ter wereld toegang tot verklaringen
  • Geen eigen administratie meer
  • Alle informatie is up-to-date
  • Verklaringen bevatten alle voor de wet verplichte onderdelen

Wat kost het?

Abonneren op FCM Online is gratis! Wilt u de mogelijkheden en gemakken van de FCM +Module? Dan betaalt u jaarlijks € 100,-. Wilt u naast uzelf ook nog andere medewerkers uit uw bedrijf toegang geven tot de applicatie, dan kost u dat € 25,- extra per gebruiker per jaar.